Mummieplant

Bij het inrichten van een kantoor heb ik onlangs een mummieplant van Hildering Groenkunst uit Apeldoorn geplaatst. Prachtig! Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof.

Het principe is eenvoudig: een plant zuigt water op dat verdampt in het blad; door dit water te vervangen door een mix van glycerine en water ontstaat een gemummificeerde plant die geen licht of water meer nodig heeft. De bladeren behouden hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur. De behandelde plantendelen worden vervolgens op gedroogde, echte stammen bevestigd, waardoor er geen verschil met levende planten te ontdekken valt. De planten vergen een minimum aan onderhoud. Zo nu en dan afstoffen is voldoende om ze voor lange tijd mooi en fris van kleur te houden.

Met mummieplanten haalt u met recht de natuur in huis zonder dat het u tijd en onderhoud kost. Als interieurontwerper werk ik graag met dit soort innovatieve oplossingen!

Inspirerende cases

Contact Opnemen

Heb je een vraag of wil je een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek maken?
    * verplichte velden