Mummieplanten

interieurontwerp kantoor mummieplanten hal

De sfeer van echt groen: mummieplanten

Ben je op zoek naar de mooiste planten voor je interieur? Eucalyptus, palmen, grassen, mosringen of een moswand? Van harte welkom bij StudioCentro. Wij zetten graag mummieplanten voor je neer, echte planten waar je totaal geen omkijken naar hebt.

In deze planten is vocht vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Zo behouden ze hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur. Een mummieplant heeft geen licht of water meer nodig, het zijn daardoor niet alleen de mooiste maar ook de makkelijkste planten.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING?

Wij geven je graag advies over de beplanting van je interieur!

kantoorhal interieur met binnenplanten

Mummieplanten zijn ideale planten

Onze mummieplanten worden al meer dan 25 jaar in Nederland geproduceerd. Het bladmateriaal van de planten komt uit de vrije natuur, deze bladeren worden geknipt en vervolgens door Hildering in Apeldoorn gemummificeerd. Zo kan de mummieplant voor een lange periode (20 jaar of langer!) als groenkunst bij je blijven staan.

Donkere ruimte? Geen probleem, mummieplanten hebben helemaal geen licht nodig. Ontbreken groene vingers? Mummieplanten hebben geen verzorging nodig, het zijn dus de ideale planten. Echte planten die zo goed geprepareerd zijn dat ze jarenlang mooi blijven.

Onze collectie

Eucalyptus, palmen, grassen en mossen zijn allen als mummieplant te leveren. Van de 2 palmen in onze collectie, de Washingtonia en de Phoenix, worden de bladeren in een palmkop verwerkt, zodat het een echte palm wordt. Eucalyptus en palmen kunnen zo hoog geprepareerd worden dat ze ook als boom geleverd worden.

De siergrassen zijn prachtige mummieplanten, deze gyneriumgrassen worden in Nederland in diverse afmetingen geprepareerd. Mos leveren we zowel in ringen (3 afmetingen beschikbaar) als in complete wanden. Deze moswanden maken we in alle gewenste vormen en afmetingen.

Gunstig effect

Wageningen Environmental Research en Onderzoeksinstituut Fytagoras uit Leiden hebben een test uitgevoerd in kantoorpanden en zorginstellingen. Uit dit wetenschappelijk onderzoek blijken planten een zeer gunstig effect op mensen te hebben:

Een ruimte met planten vindt men aantrekkelijker

Mensen hebben het minder vaak te warm of te koud

Ze zijn veel positiever gestemd en meer tevreden over hun eigen functioneren

Het ziekteverzuim daalt met een vijfde

Groen advies

StudioCentro is een creatief, groen interieuradviesbureau en exclusief dealer van Hildering Groenkunst. GroenStyliste Annemiek Schopping realiseert samen met Master of Interiordesign Marcel Degenhart en zijn vaste team van specialisten de mooiste interieurs met mummieplanten.

De sfeer van echt groen: mummieplanten

interieurdesign kantoor moswand groen wit
kantoorinterieur vergaderuimte met mummieplanten
kantoor wachtruimte met moswand

Inspirerende cases

Contact Opnemen

Heb je een vraag of wil je een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek maken?
    * verplichte velden